Orientering

Aktivitetsbanken

Øvelser og treningsprogram for
ski, orientering & golf

Orientering

Kortstokk-stafett

Miljø:
Gymsal, Skog, terreng, Skolegård
Nøkkelord:
Stafett, Kortstokk
Ferdighetsnivå:
Nybegynner, Litt øvet, Viderekommen, Avansert
Målgrupper:
Barn, Ungdom

Utstyr

Kortstokk

Hensikt

Morsom og fartsfylt lagøvelse/stafett der det fysiske kombineres med flaks (i form av kort). Alle står likestilt i form av å oppnå et godt resultat.

Beskrivelse

Fire lag pr kortstokk, maks 3 personer pr lag, som skal samle på hvert sitt symbol ( dvs hjerter, kløver, spar eller ruter).
Deltakerne løper fra start til et område der kortene ligger vendt med symbolet ned. De plukker opp et kort , legger det tilbake om det er feil symbol, eller tar det med tilbake og veksler med nestemann på laget.  Det laget som først samler samtlige 13 kort med sitt symbol , har vunnet.

Avstand fra start til kortene, underlag og kupering kan variere ut fra eget ønske.  

Tips

En og en utøver på hvert lag løper frem til kortene og plukker opp et kort. Til hvert symbol (hjerter, ruter, spar, kløver) hører det til ulike fysiske øvelser som skal gjennomføres. Denne øvelsen/bevegelsen skal gjennomføres tilsvarende antall ganger som hva kortet anviser. Eksempelvis: Ruter syv tilsvarer 7 armhevinger, eller spar ti tilsvarer 10 froskehopp. Etter dette er gjennomført løper en tilbake og veksler med en lagkamerat. (Se vedlegg for instruksjonsark)

Sist oppdatert 22.03.2017.

Utviklet av:
Eliksir AS