Orientering

Aktivitetsbanken

Øvelser og treningsprogram for
ski, orientering & golf

Orientering

Stasjons-bingo

Miljø:
Gymsal, Skog, terreng, Skolegård
Ferdighetsnivå:
Nybegynner, Litt øvet, Viderekommen
Målgrupper:
Barn, Ungdom, Voksne

Utstyr

Skumgummiterning, bingobrikker, penn, nummerlapp og lapp med enkel forklaring på hver øvelse. 

Hensikt

Gjøre en aktivitet mer lystbetont og morsom. Trener og øve ulike elementer innenfor et målområde, f.eks. styrke, utholdenhet og orienteringsteknikk

Beskrivelse

Organisering:
Før treningen forberedes 6 stasjoner som utvikler ulike elementer innenfor det som er målområdet ( styrke, utholdenhet osv). På hver stasjon legges det ut en lapp som forteller hva som skal gjøres på stasjonen og ett nummer. Ta med bingobrikker, terninger og materiell for å kunne gjennomføre stasjonene.

Del deltakerne i par. Hvert par får en penn og bingobrikke ( se vedlegg for bingobrikker)

Når starten går slå en i paret terningen og om det blir f.eks. 2 så skal han gjøre det som står på stasjon 2 ( f.eks. 10 sit-up).Når han er ferdig med øvelsen, krysser han av på en av 2-tallene på bingobrikken. Den andre i paret hviler mens første person gjør øvelsen, slår deretter terningen og gjennomføre den stasjonen som terningen viser. Alternativt kan begge i paret gjøre øvelsen.

Har et par krysset av alle av et og samme tall på brikken og slår samme tall , utfører man stasjonen uten å krysse av.      

Tips

Trener o-teknikk i gymsal vinterstid: Mens den ene i paret gjør styrkeøvelse kan den andre i paret gjøre en kartøvelse, for eksempel se på et kart med en post inntegnet og på neste stasjon tegne inn posten på eget kart. Litt mer avansert: Ha en løype inntegnet på kartet og tegne inn veivalg.

Last ned vedlegg

Sist oppdatert 07.09.2018.

Utviklet av:
Eliksir AS