Orientering

Aktivitetsbanken

Øvelser og treningsprogram for
ski, orientering & golf

Orientering

Klypeløp

Miljø:
Skog, terreng, Skolegård
Nøkkelord:
Aktivitet/lek
Ferdighetsnivå:
Nybegynner, Litt øvet, Viderekommen, Avansert
Målgrupper:
Barn, Ungdom

Utstyr

Kart, klyper, postskjermer

Hensikt

Orienteringstrening på en spennende og morsom måte. Både fartsfylt og raske avgjørelser trenes. Egner seg fint til stafett trening

Beskrivelse


Se Pdf av forklaring med karteksempel nederst på siden.

 Fellesstart og lik løype. På hver post henger det et antall klyper (ca 1/3 - 1/4 av totalt deltakere). De første  som kommer fram til posten tar en klype hver til det ikke er flere klyper igjen. De som har fått en klype må løpe en ekstra runde med en ekstra post som er markert på kartet. Denne posten bør være plassert slik at de som har fått klyper må ta en omvei til neste post på ca 20-50 sek. De som ikke fikk noe klype på post 1 løper direkte til post 2. Dette gjør at det er forskjellige personer som får klyper hver gang. Når alle kommer i mål teller man hvor mange klyper hver person har fått. Den med flest klyper vinner. Kan lage ulike nivåer tilpasset nivået i gruppa.
 
Ulike varianter:
1) Man kan bruke to ulike farger på klypene, en farge til for eksempel jenter (eks. rød) og en for gutter(eks. blå). Dette betyr at jentene bare får lov å ta røde klyper og guttene bare blå. Det samme kan man gjøre med nybegynnere og erfarne.
2) Ha tre ulike farger på klypene. Eksempel rød, blå og grønn. Førstemann på posten tar rød klype, andremann tar blå og tredjemann tar grønn klype. Rød klype gir 3 poeng, blå 2 og grønn 1 poeng. I mål regner man sammen poengene.
3) De mer erfarne får et kart med ekstra løyper

Tips

Dette er en øvelse som alle synes er kjempemorsom, så prøv den!

Last ned vedlegg

Bilder

Sist oppdatert 21.01.2016.

Utviklet av:
Eliksir AS